Praktijkexamen

Om een tussentijdstoets of praktijkexamen voor personenauto te mogen doen, moet u eerst in het bezit zijn van theoriecertificaat. Voor het aanvragen van een tussentijdstoets of praktijkexamen heeft de rijschool eerst uw toestemming nodig. U geeft toestemming met een machtiging bij het CBR via mijn.CBR.nl met uw DigiD.

Na de ontvangst van uw machtiging, en de benodigde documenten, zullen we samen met u een tassentijdstoets en/of praktijkexamen voor u aanvragen. Onze rijschool werkt met het Top Online Systeem van het CBR. Dit betekent dat wij rechtstreeks contact hebben met het netwerk van CBR. Hierdoor kunnen wij alle beschikbare data in een oogopslag zien en kunnen wij (spoed) toetsen/examens heel snel indelen.

CBR Examen

Wanneer u Praktijkexamen gaat doen moet u de volgende documenten met zich meenemen:

Praktijkexamen aanvraag dat gekoppeld is aan uw theoriecertificaat

Eigen verklaring (te verkrijgen bij de rijschool)

Geldig paspoort of identiteitskaart

 BNOR-EXAMEN

Wanneer u vier keer gezakt bent voor het CBR examen, doet u examen bij BNOR. Het rijexamen verloopt net zoals bij een CBR examen. Het enige verschil bij een BNOR examen is dat de examinator de leerling zoveel mogelijk op het gemak stelt en rekening houdt met de situatie dat de leerling reeds 4 keer gezakt is.

Afrijden

Als het zover is, wordt u door uw rijinstructeur opgehaald. U kunt er voor kiezen om uw rijinstructeur mee te laten rijden. Wel moet u het vroegtijdig aangeven. U bent verplicht om de bovengenoemde stukken mee te nemen. Mocht u deze vergeten dan gaat het examen helaas niet door. Tijdens het praktijkexamen wordt u beoordeeld door een examinator van het CBR in Utrecht.